Статті
28 September 2020, 16:33

Інновації в дії, або чому за технологіями майбутнє!

Конкуренція на ринку виробників елеваторного обладнання України нині досягла високої концентрації. Тим не менш, результат виправдовує очевидні ризики.
Фахівці “ІННОВІННПРОМУ” розробили та упроваджують в життя IIoT (The Industrial Internet of Things) систему САКУРА — промислову систему управління виробничими і технологічними процесами на зернопереробних та хлібоприймальних підприємствах.

* Нагадаємо, що в портфоліо реалізацій “ІННОВІННПРОМ” повна автоматизація понад сотні портових, лінійних елеваторів, млинів, цукрових, комбікормових, оліє-пресових заводів України, Казахстану, Молдови,  а кількість виконаних локальних завдань автоматизації наближається до 1000.

Фактично, це – елемент Industry 4.0, розроблений програмістами, інженерами компанії. Мета якого – тотальна автоматизація технологічних, господарських та інших процесів на елеваторі на базі 4-го рівня автоматизації (обробка великих обсягів даних і прийняття рішень автоматизованим комплексом), мінімізація участі людини в прийнятті технічних рішень. Зауважимо, що частина деталей розроблена та виготовляється компанією, завдяки чому, такі рішення поєднуються із конкурентними цінами.

 

САКУРА взаємодіє з системами управління виробництвом і містить 2 компоненти:

  1. ERP PLM система кількісного і якісного обліку зернових САКУРА-Виробництво.
  2. MES система контролю технологічних витрат САКУРА-Технологія.

 

Головне призначення - це зниження економічних витрат при зберіганні зернопродуктів на елеваторних комплексах, яке досягається за рахунок:

  • Контролю і оптимізації витрат енергоресурсів - електроенергії і газу;
  • Скорочення технологічних витрат шляхом вибору найменш енергоємних маршрутів переміщення зернопродуктів;
  • Недопущення роботи технологічного обладнання без корисного навантаження;
  • Контроль своєчасності проведення технічного обслуговування обладнання і, відповідно, зменшення часу простоїв, пов'язаних з поломкою обладнання тощо.

 

Варто зазначити, що комплекс побудований за модульним принципом - замовник отримує лише ті модулі і функції програмного забезпечення, які йому необхідні. Наприклад, вони можуть функціонувати як самостійно – Eнергомоніторинг, Енергоефективність, ТОіР (технічне обслуговування і ремонти), СЕД управління документами і задачами "ТЕЗИС”, так і в складі єдиної системи.  До того ж, всі автоматизовані робочі місця (АРМ) Системи є мережевими і можуть бути розгорнуті в будь-якій географічній точці, з урахуванням прав та умов доступу. Розгортка можлива як на нових підприємствах, які тільки розпочинають свою діяльність, так і на діючих підприємствах, без порушення сталого виробничого ритму об’єкта.

 

З метою отримання достовірної інформації про якість зернових до Системи інтегруються автомобільні, залізничні та потокові пробовідбірники.

 

Нині ж, експериментальне впровадження триває, тому оперативно про компанію-замовника та результати — очікуйте згодом!

mail Потрібна консультація - звертайтеся!

САКУРА Автоматизація Технології елеватор ІННОВІННПРОМ Компанія

Write to us
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Order service now!
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.