3 липня 2020, 14:55

Робота на карантині: Як не втратити «хвилю» та діяти?

Після введення карантинних обмежень українські агропромислові компанії розпочали адаптацію до новоскладених умов праці: одні взяли курс на очікування, інші ж пристосувалися до нових правил гри. Чи не на всіх підприємствах були введені обмежувальні заходи щодо запобігання розповсюдження коронавірусу: переведення працівників на дистанційний режим роботи, проведення санітарно-епідеміологічних заходів для забезпечення безпечних умов праці, превентивні профілактичні заходи безпеки тощо. 
*Принагідно згадати, як ситуація позначилася на умовах роботи «ІННОВІННПРОМ»-у, про все тут. Зазначимо, що грамотне налаштування роботи працівників під час карантину пішло компанії на користь. Ефективність роботи не зменшилась, а навіть навпаки – збільшилася. Перебіг усіх робочих процесів проходить без збоїв. З клієнтами продовжуємо працювати у звичайному режимі. До того ж, ми систематично проводимо онлайн-наради через платформи в інтернеті та засобами телефонного зв'язку, про все тут.
Однак, практичні вказівки та власний досвід варто окреслювати в загальному масштабі. Так, в рамках Grain Storage Forum "Elevator" Українська зернова асоціація провела цикл з 4 безкоштовних навчальних вебінарів для представників українських елеваторів: «Організація роботи елеваторів в умовах пандемії коронавірусу». На яких було розглянуто ряд питань, щодо підготовки підприємства до функціонування в умовах глобальної пандемії та карантину: 

  • Як працювати елеватору в умовах пандемії?;
  • Який повинен бути план дій підприємства в умовах надзвичайної ситуації (пандемії)?;
  • Які інструкції потрібно розробити для персоналу, що робити якщо на COVID-19 захворів ваш працівник тощо. 

 

Про все це та значно більше ви зможете дізнатися, переглянувши матеріали УЗА, Grain Storage Forum "Elevator"
 

Напишіть нам
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
Замовте послугу зараз!
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.