23 липня 2018, 12:06

Наш клієнти - ТОП експортери зернових

За підсумками 2017/2018 маркетингового року, Україна продала на зовнішніх ринках трохи більше 39 млн тонн зернових. Лідер по експорту - "Кернел".

Завершився 2017-2018 маркетинговий рік (МР). Найбільшими експортерами зернових в минулому МР були компанії Кернел і Нібулон, на їх частку припадає відповідно 10% і 9,8% від загального експорту основних зернових культур - пшениці, ячменю і кукурудзи. У минулому маркетинговому році ці компанії також ділили перше-друге місце. На третьому місці за обсягом експорту зерна - китайська державна корпорація COFCO.

За словами аналітика  компанії «Фенікс-Агро» Валерії Шаймухаметовой, перевага українських компаній у порівнянні з великими міжнародними зернотрейдерами обумовлено тим, що перші мають власний джерела надходження зернових - збір врожаю з власних оброблюваних площ. У Кернела - найбільший в країні земельний банк (560 тис. Га)

Загальний обсяг експорту залишився фактично на рівні минулого сезону і склав близько 40 млн тонн (уточнені дані будуть доступні через декілька тижнів). Проте, з огляду на менший обсяг валового збору в минулому році, аналітики прогнозують, що підсумкова цифра експорту також буде трохи нижче торішньої. «Після динамічного зростання, коли ми збирали в рік 58 млн тонн, 66 млн тонн, в минулому році було зібрано лише 61 млн тонн. Основний фактор - погода », - сказала вона.

Вітаємо наших клієнтів зі стабільними лідерськими позиціями!

Дякуюємо за інформацію agroinsider.com.ua

 

Напишіть нам
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
Замовте послугу зараз!
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.